Peuteropvang
De Boemerang

Natuurlijk spelen

Kinderen ontwikkelen zich op natuurlijke wijze door te spelen en bewegen. Zo leren ze spelenderwijs elke dag iets nieuws, ieder in zijn eigen tempo. Wij scheppen voorwaarden voor een optimale ontwikkeling.

Dit doen we door veel ruimte te geven aan vrij spel binnen, maar vooral ook buiten!

Om goed aan te kunnen sluiten bij de natuurlijke ontwikkeling van ieder kind werken we kindvolgend. Dat betekent dat we kijken naar de behoeften en eigenheid van het kind.

Door hierop aan te sluiten versterken we zowel de binding met de pedagogisch medewerkers als de eigenwaarde van het kind. Door kindvolgend te werken kunnen we de nieuwsgierigheid en intrinsieke motivatie van het kind aanwakkeren met activiteiten die we afstemmen op de behoeften van het kind. Daarbij is het vooral belangrijk dat ze plezier beleven en dus genieten van het spelend leren.

PERSOONLIJKE PEUTEROPVANG

Een peuter is nieuwsgierig en ontwikkelt zich razendsnel. Door persoonlijke aandacht en ontwikkelingsgerichte activiteiten begeleiden we bij onze peuteropvang (voorheen peuterspeelzaal) uw kind – stapje voor stapje en in eigen tempo – naar de schoolpoort.

BIJZONDERE MUZIEKLESSEN

Uw peuter kan zich samen met leeftijdsgenootjes helemaal laten gaan in de speel- en ontdekhoekjes. Wat heel bijzonder is aan LPS De Boemerang zijn onze muzieklessen! We leren ritmisch klappen, zingen liedjes en trekken vaak al onze muziekinstrumenten uit de kast.

LEREN MET UK & PUK

Daarnaast leren kinderen een heleboel nieuwe vaardigheden aan de hand van uitdagende, thematische activiteiten binnen het ontwikkelingsstimuleringsprogramma Uk & Puk. Zo leert uw peuter het verschil tussen groot en klein, benoemen we de kleuren en luisteren we naar elkaar in de kring.

EIGEN BUITENSPEELRUIMTE

LPS De Boemerang heeft een eigen ingang en een eigen buitenspeelruimte. Hier spelen we elke dag. Roetsjen van de glijbaan, racen met de tractor, heerlijk rondjes rijden met de fietsjes of gezellig samen kletsen aan de kleine picknicktafel. Er is voor ieder kind wat wils.